Cavallino mladší brat Lido di Jesola

Taliansko / Veneto / Cavallino

Cavallino dovolenka
Cavallino dovolenka
Mladšie a moderné letovisko Cavallino je mladší brat Lido di Jesola. Pobrežie Cavallino, napriek tomu že sa nachádza na hranici svetoznámeho strediska Lido di Jesolo, si úspešne drží vlastnú špeciálnu identitu. Polostrov, s dokonalou vyváženosťou prostredia morskej lagúny, obklopený bujnou vegetáciou vytvára pozoruhodné hry svetla a tieňa, pre citlivé oko skutočne nezabudnuteľné pohľady. Neokukané, mladé a moderné letovisko regiónu Veneto. Ideálnym miestom na objavovanie pokojnejších miest na najrušnejšej časti severného Jadranu môže byť práve dovolenka Cavallino. Chce to len chuť chodiť, alebo šliapnuť do pedálov bicykla a vydať sa za krásou zlatistého piesku po pobreží. Každý, kto zavíta do letoviska Cavallino, bude si istý že v atmosfére jasne rozoznáva severné Taliansko, ktoré je tak typické farbou piesku, charakterom mora a vôňou vzduchu.

Pláže Cavallino

Za prílivovým vstupom ktorý spája lagúnu s morom, je celých pätnásť kilometrov pláže smerujúcej k slnku. Dlhý pruh oslňujúceho piesku omývaného vlnami plytkého mora, ponúka úľavu od letnej horúčavy v tieni chladného borovicového hája. Pláž Cavallino a plytké teplé more, ktoré je ideálne pre rekreantov každého veku. Unikátne prírodné scenérie, známe po celej Európe, druh turistického parku, v ktorom vládne matka príroda so svojím bohatstvom rastlín a živočíchov, nepoškodeným a dobre chráneným.

Rybníky, vodné vtáky a farmy na lastúrniky; "Peocere"

Výlety loďou a jazdy po cyklotrasách zvlášť výrazných, a vybavených pre turistov - to sú len niektoré s príjemných príležitostí, ktoré ponúka pobrežie Cavallino, aby turisti mohli objavovať nekonečné poklady prírody, oblasti, ktoré ich robia jedinečnými, a tešiť sa nekonečne meniacimi scenériami prezentovanými ich pohľadu. Jednou z takýchto scén môžu byť charakteristické morské panvy, vytvorené spontánnym prirodzeným oddelením častí mora, ktoré vytvorili mimoriadne rybníky a prírodné stanovištia početných kŕdľov rozmanitých druhov vodných vtákov, ktoré sprevádzajú každú loď. Tak, nadšenci a tí, ktorí študujú správanie týchto fascinujúcich živočíchov, budú mať úžasnú možnosť byť svedkami vzácnej krásy: majestátny let čajok nad povrchom vody, pokojný a elegantný let veľkých volaviek, elegancia čierneho bociana s jeho mimoriadne dlhými ružovými nohami, oslnivá belosť volavky bielej, vždy na pozore, aby chytili rybu. Nečakane, uprostred lagúny na plytčinách vynárajú sa drevené piliere a povrazy, pútajúce pozornosť turistov, ktorí na palube lode kĺžu pomaly po hladine hladkej ako olej. Sú to "Casoni di Valle" a "peocere" ( „mušlie farmy“ ), v ktorých lahodné "peoci" ( morské lastúrniky, slávky s charakteristickou čiernou schránkou, známe v taliančine ako "cozze" ) sú pestované s najväčšou starostlivosťou a obetavosťou. A potom nájdu cestu do ponuky rozmanitých miestnych podnikov, v ktorých sú odborníci na prípravu jedál z rýb a morských živočíchov podľa tradičných starých receptov. Nechávame za sebou more, lagúny, násypy piesku - banky a píniové háje, a dostávame sa k inému druhu scenérie: neobmedzené vízie vidieka regiónu Veneto. Vytvorenie optickej ilúzie iného mora, kde azúrová prechádza do brilantnej bujnej zelene, kde vlny mora ustúpili nedohľadnej rozlohe málo vídaných zeleninových záhrad. Starostlivo tu roľníci pestujú podľa úplne prírodných techník a postupov, bez použitia chemických výrobkov. Na týchto úhľadných malých pozemkoch produkujú zeleninu všetkého druhu a rozmanitých odrôd a ponúkajú spotrebiteľovi len originálne výrobky.

Očarujúce miesta

Vychádzajúc z Lido di Cavallino, navštívite niekoľko nádherných malých lokalít lagúny a pobrežia ako Ca 'Savio, Ca 'Vio, Tre Porti, Lio Grando ležiacich v rýchlom slede takmer až k Punta Sabbioni. Odtiaľto môžete uvidieť vysoké veže Benátok. Ako prvú, zvonicu San Marco, ktorá sa zdá byť blízko „čo by kameňom dohodil“. A naozaj, doslova za chvíľu sa rýchlym motorovým člnom môžete dostať do Benátok, mesta „tisíc a jeden zázrakov“. Alebo alternatívne navštívite Lido di Jesolo, Bibione, Eraclea, Caorle a ďalšie so zaujímavých miest pozdĺž Jadranského pobrežia.

Kempy, bungalovy, ubytovania pre každého

Cavallino mladší brat Lida di Jesola je tiež často označované ako „raj táborníkov". V skutočnosti žiadny iný rezort na Jadranskom pobreží neponúka na výber tak veľa a tak rozmanitých kempov. Dvadsaťtri výborne vybavených kempov je vždy pripravených privítať turistov z celej Európy. Na strane druhej, tí ktorí chcú radšej iné riešenie nebudú mať ťažkosti s hľadaním ubytovania podľa ich chuti v rozsiahlej sieti ubytovacích služieb poskytovaných v tomto stredisku. Ak napríklad hľadáte pohodlie luxusných izieb, Cavallino má výborné hotely, ktoré sa nachádzajú v pokojnej oblasti, len kúsok od centra mesta. Ak dávate prednosť dovolenke so zábavou profesionálnych umelcov a večery a dni venované športu a výletom so sprievodcom, Lido di Cavallino je tiež pripravené spĺňať aj takéto požiadavky. Štvorhviezdičkové dovolenkové dedinky sú pripravené srdečne privítať všetkých.

Večer, zábava pre všetky chute

Hviezdne nebo, večery v pokojnej harmónii s prírodou, radosť z prispôsobovania telesného rytmu s rytmom mora. Alebo pre tých, ktorí sa nechcú vzdať stroboskopických svetiel, hudby a zábavy uprostred davu tancujúcich je tu vždy diskotéka Cavallino, a veľké množstvo nočných klubov v Lido di Jesolo, ktoré je v tesnej blízkosti. A pre tých, ktorí milujú všetky žarty je tu veľký zábavný park, kde si môžete vychutnať pohľad na more zo závratných výšok veľkého kolesa a jesť čo najviac popcornu a candy floss. V neposlednom rade treba pripomenúť, že Lido di Cavallino je tiež miestom významných medzinárodných dohovorov: všetky druhy akcií sa konajú v modernom Konferenčnom Centre. V mesiaci september sa koná dôležitá športová akcia "Medzinárodný Ironlion Triatlon", spájajúca športovcov z celého sveta.

Gastronomické špeciality

Tortelli s malým kalamármi a rukolou, morský vlk so zeleninou a nezabudnuteľné "rizoto coi peoci"; ryža podávaná s lahodnými mušľami tak starostlivo pestovanými v početných "Peocere" ( mušlích farmách ) z tejto oblasti. To sú len niektoré z výberu pokrmov, ktoré si môžete vychutnať v typických reštauráciách a trattoriách aj v charakteristických "casoni" z lagúny. Živé príklady množstva spôsobov, ako more môžeme stretnúť na zemi pri stole.

Mapa Cavalino


Zobraziť Taliansko Veneto na väčšej mape

Autor: Ilém Hárniš Tulák,

P.S. navštívte domovskú stránku >> Potulky Taliansko


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára