Rosolina Mare takmer ostrov

Taliansko / Veneto / Rosolina Mare

Rosolina Mare na pláži
Rosolina Mare pláž
Rosolina Mare sa nachádza v provincii Rovigo, v najsevernejšom mieste delty rieky Pád. Rosolina sa objavila ako turistické centrum v roku 1960. Centrum bolo veľmi rýchlo vyvinuté v duchu inteligentného územnoplánovacieho systému, ktorý kládol dôraz na požiadavky turistov s ohľadom na význam ochrany prírodného prostredia. Jeden zo vzácnych príkladov, rekreačného strediska, v ktorom ešte stále prežíva, typ stredomorskej vegetácie známy ako Maquis.

Pláže v Rosolina Mare

Vybudované uprostred riečneho a morského prostredia, piesčité pobrežie Rosolina Mare sa javí ako pás veľmi jemného piesku s dunami a dubovými hájmi. Je dvanásť kilometrov dlhý, pretiahnutý medzi Jadranským morom a severnou časťou lagúny Pádskej Delty. Je to impozantná rozloha čistého, oslňujúceho piesku a priezračnej vody mora. Nebyť úzkeho pruhu, ktorý je spojením s pevninou, bola by Rosolina Mare takmer ostrov. Perfektné spojenie slnka, mora a prírody.

Bohatstvo zázemia

Bujný borovicový háj sa predlžuje o celých deväť kilometrov, po celej dĺžke pobrežia a tvorí pozadie a rám tomuto veľkolepému úseku pláže. Skutočnou oázou pokoja a relaxácie je veľká rozloha lagúny a rybníkov, plne vybavených od pradávna na chov a lov rýb. Potvrdzuje to prítomnosť rozptýlených "veľkých" Casoni; rybárskych obydlí, etnografických a architektonických pozostatkov dávnych časov. Predmetom osobitného záujmu je botanická záhrada, ktorá sa nachádza v blízkosti Porto Calera; jej jedinčný obsah si rozhodne zaslúži návštevu.

Možnosti športovania

Je tu bohatstvo príležitostí na to, aby sme si dopriali zdravé telesné cvičenie vo sviežom zelenom srdci Rosolina Mare. Táto lokalita ponúka návštevníkom na výber širokú ponuku športov podľa ich sklonov a možností: od plachtenia na lodi po jazdu na koni, od tenisu až k rýchlostnému člnu, od plávania po plážový volejbal. A bez ohľadu na voľbu, tu vždy nájdeme výborne vybavené zariadenie, o ktoré sa stará priateľský a kvalifikovaný personál.

Ubytovacie zariadenia vhodné pre každého

Rosolina Mare ponúka široký výber ubytovania: hotely všetkých kategórií, nádherne usporiadané starostlivo vybavené prázdninové dedinky a kempy skryté v tieni a tichu zelene. Sú tu konkrétne príklady, toho ako prvotriedna rekreácia a rešpektovanie prírody môžu existovať v harmónii.

Gastronomické špeciality

Ako na celom severnom Jadrane, hlavné špeciality sú tu morské živočíchy a ryby, v typických reštauráciách v okolí: ustrice, sépie, krevety, "Caparozzoli“, "Schio", "Masan"... Z rýb k degustácii sú najobľúbenejšie morský vlk, umbra, morský jazyk, kambala a úhor.

Gastronomické špeciality


Zobraziť Taliansko Veneto na väčšej mape

Autor: Ilém Hárniš Tulák,

P.S. navštívte domovskú stránku >> Potulky Taliansko


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára