Rimini mesto kúpeľov, filmových snov, mora a piesku

Taliansko / Emilia Romagna / Rimini

Rimini Rimini Terme kúpeľné centrum je vybavené veľkým množstvom služieb. V oblasti terapeutickej: dýchacie kúry, bahenné kúpele, kúpele, vírivé kúpele, cievne procedúry, fyziokinetická liečba, bazén a vzdelávacie centrum. V Riminských kúpeľoch je možné absolvovať taktiež rad moderných diagnostických testov, vrátane ultrazvukových vyšetrení a echokardiogramov. Tiež v oblastiach zameraných na pohodu a relaxáciu pôsobí moderne vybavené "Centrum pohody", ktoré ponúka celý rad procedúr: sauna, parný kúpeľ, široká škála masáží a kozmetických ošetrení, aplikácie z bahna a zábalov, všetky "thalassotherapie", založené na využívaní morských prvkov, akými sú plávanie v slanej vode, piesok na pláži, slnečné lúče.

V lete, vďaka polohe zariadenia, s výhľadom na pobrežie môžu byť všetky spomínané služby spojené s tradičnými plážovými aktivitami, prechádzkami a osviežujúcim kúpaním v morskej vode. Pláže v Rimini využívajú letní dovolenkári. Na nekončiacej pláži, ktorá začína na severe okolo Lido Savio a končí na juhu v Riccione prázdninujú prevažne rodiny s deťmi. More je tu príjemné teplé a piesok zlatistý. Záplavu slnečníkov v takej veľkej hustote nenájdete nikde v Európe. Nekončiaca pláž (môj súkromný názov) meria približne 60 km. Nádherná cyklistická túra po pobreží trvala jeden celý deň, balónové pneumatiky sú pri prejazdoch pieskom k nezaplateniu.

Pláže s vôňou mora a farbou zlatistého piesku

More Rimini Rimini, to už je legenda letnej zábavy pre všetky chute, pretože je tu niečo nové každý deň. Vôňa mora a piesku naznačuje jasne akýže to druh zábavy Rimini produkuje. Letné dovolenkové stredisko zapĺňajú každý týždeň v lete tisíce turistov z celej Európy. Prepojením obrovskej kapacity mora, plážového dovolenkovania so zázemím historicko - kúpeľného mesta a menších okolitých dedín vzniklo ideálne riešenie pre rodinné prázdniny. Neďaleké San Marino výrazne pridáva na turistickej atraktivite tejto destinácie. Návštevou tohoto samostatného mini štátu zažijete úžasný výlet, ktorý býva jedným z hlavných lákadiel a často pomôže v rozhodnutí pri úvahach nad miestom letnej dovolenky.

Často sa ma známi pýtajú či pracujem pre taliansku vládu, alebo nejakú inú taliansku inštitúciu, keď poskytujem toľko pozitívnych informácií o tejto krajine. Nuž som na voľnej nohe a nemenil by som. Nezávislosť a sloboda sú nutnou súčasťou pútnika. Pozitívne publikovanie o Taliansku vyplýva čisto z mojich vnútorných pocitov, ktoré mi táto krajina spôsobuje, keď sa ňou túlam. Som presvedčený, že neexistuje na svete porovnateľný zemepisný útvar, ktorý by disponoval takým potenciálom cestovateľských lákadiel. Pritom nerozlišujem nad subjektívnym či objektívnym pohľadom na Taliansko, len konštatujem skutočnosť že je proste jedničkou v cestovateľskom svete.

Keď som sa už porozplýval nad Talianskom, patrilo by sa s citom vrátiť k téme, ktorou je jedna z najvýznamnejších dovolenkových oblastí krajiny. Jeden z dvadsiatich regiónov Talianska Emilia Romagna vo všetkých prezentačných publikáciách zaraďuje Rimini do zoznamu turistických lákadiel na popredné miesta medzi pojmy ako Ferrara, Bologna, Modena, Ravena, Parma, Piacenza. Známy okruh pretekov formule jedna, na ktorom sa jazdí veľká cena San Marína leží 80 km z Rimini smerom na Bolognu pri mestečku Imola. Prečo veľká cena San Marina v Taliansku? Lebo veľká cena Talianska sa organizuje na inom okruhu, v Monze. Prázdninové Rimini je v centre diania regiónu Emilia Romagna. Nuž vyskúšajte miestne pláže, more a služby, isto dáte aj vy plný počet bodov.

Rimini mesto filmových snov Federica Felliniho

Film Armacord Rimini Rimini predstavuje a plní sny generácií dovolenkárov takmer 200 rokov. Zdvorilo víta svojich návštevníkov na území, ktoré spolu ponúka vyše 15 kilometrov pláže. Veľké množstvo ubytovancích zariadení s výhľadom na šíre more, vytvorili jedno z najvýznamnejších centier medzinárodného cestovného ruchu. Rimini je spôsob života pri mori. Rimini je mesto kúpeľov, ale aj mesto filmových snov Federica Felliniho. Múzeum venované tomuto filmovému režisérovi bolo otvorené v jeho dome v roku 2003. Najvýznamnejším pre Riminčanov bol filmový snímok inšpirovaný detstvom v Rimini, ktorý pod názvom Amarcord natočil Fellini r. 1973 práve doma v Rimini.

Avšak v prvom rade, Rimini má obrovský historický význam. V minulosti bývalo Rimini veľmi žiaduce, preto veľa panovníkov o mesto bojovalo. V dôsledku toho je mesto plné stôp, ktoré zanechal chod dvadsiatich storočí histórie. Od Tiberiovho mosta po Augustov oblúk, od chrámu Malatesta po Domus del Chirurga. Napokon nie menej poézie sa objaví vo farebnosti. Rimini vyžarujúce tradičné farby krajiny a mora, rubínovo červená je farba typického vína Romagna, modrá je zas farba rýb zo Sangiovese, plávajúcich v modrom Jadrane, zlatistá je farba piesku na plážach, ale aj farba lánov pšenice nevyhnutnej pre "piadina" a domáce cestoviny. Zelená patrí farbe extra panenského olivového oleja.

Mapa Rimini

Niektoré turistické ciele si vyžadujú pomôcky pri orientácii viac iné menej. Ak je krajina jednoduchá ako v Rimini, mapu takmer nepotrebujete. Kamkoľvek sa vydáte, postačujú miestne smerovacie cedule. Buď kráčate po pobreží smerom na sever a more máte vpravo, alebo na juh a more je po ľavej strane. Pri výletoch do vnútrozemia sa mapa môže hodiť, ale ani vtedy nie je nevyhnutná. Dokonca ani San Marino neminiete, keďže čnie na kopci ktorý vidieť z poriadnej diaľky.


Zobraziť Taliansko Emilia Romagna na väčšej mape


Autor: Ilém Hárniš Tulák,

P.S. navštívte domovskú stránku >> Potulky Taliansko


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára